diumenge, 11 d’octubre del 2009

9 D'OCTUBRE ESPECIAL

L'ajuntament de Xàbia ha tingut a bé atorgar-me el Premi 9 d'Octubre als Valors Cívics. Hi deixe les paraules d'agraïment que vaig pronunciar, escrites a casa des del sentiment sincer, i llegides al Saló de Plens des del sentiment emocionat, davant d'amics, amigues, companys, companyes, veïns, veïnes i familiars que van venir.
"Permeteu-me que comence per reconèixer que, per mi mateixa, no em considere amb qualitats suficients per merèixer el premi amb que m’honreu.
En la meua vida he procurat guiar-me per uns valors que tinc per bàsics: La Llibertat, la Justícia, la Pau, la Igualtat, la Cultura i la Democràcia. Com una peculiar rosa dels vents, han sigut les grans línies dreceres amb les quals he intentat conduir la meua activitat personal, cultural i social. Si alguna vegada m’han faltat forces he tingut la sort de tenir al meu costat familiars, amistats, companys, que m’han ajudat a reprendre el rumb del meu propi compromís i de les meues idees. Són ells i elles els qui fan que vinga aquí i em senta digna de recollir el premi que heu tingut a bé atorgar-me. Per això vull compartir-lo amb familiars i amics. Però especialment amb els meus companys i companyes de professió, mestres, professors, educadors amb qui he col.laborat i amb qui he bregat per una millora qualitativa en l’ensenyament i un reconeixement social de la gran tasca que fem pel futur dels pobles. Enguany fa 30 anys que done classes a Xàbia, i vos assegure que és preciós fer de mestra en la terra on has nascut.
També enguany s’acompleix el 30 aniversari dels Ajuntaments Democràtics, i amb aquest guardó vull dedicar un homenatge a totes i tots els qui van fer possible que la Democràcia pujara les escales dels ajuntaments, i a tots i totes els qui durant aquestos 30 anys han treballat i treballen perquè la Llibertat, la Justícia, la Pau, la Igualtat, la Cultura i la Democràcia siguen la rosa dels vents que guia els pobles.
Gràcies Sr. Alcalde, senyores i senyors regidors, companys, companyes, amics..., gràcies, és un orgull i un honor que el meu estimat poble de Xàbia em concedisca el premi 9 d’Octubre als Valors Cívics."


Parlament del professor Andreu Ros sobre el Premi 9 d'octubre a Pepa Guardiola

Articles de premsa : Xàbia al dia Las Provincias

2 comentaris:

  1. Pepa,
    és un orgull que els teus veïns reconeguen la tasca feta i la persona, la mestra, la escritora i la dona que tots admirem.
    Moltes felicitats pel premi!

    ResponElimina
  2. Francesc, l'orgull és meu per comptar amb l'amistat, l'afecte, l'ajuda i la col.laboració de tanta gent bona, com tu. Gràcies
    pepa guardiola

    ResponElimina