diumenge, 29 d’agost del 2010

XÀBIA VISUAL WEEK, REALITAT CONTUNDENT.


Quan una idea parteix d’un sentiment arrelat es converteix ben prompte en un projecte; quan un projecte es gesta en una ment creadora es transforma de seguida en una realitat contundent; quan la realitat està plena de bellesa ens ompli d’emocions i sensacions als qui la contemplem i la vivim. O, com diuen en Xàbia Visual Week, “ calma la set”.
La idea d’Alvaro Tamarit de fer visible la gran quantitat d’artistes que habiten, s’inspiren i treballen en les terres de Xàbia, partia d’un profund sentiment d’estima a l’art, de la sensació que calia un coneixement i reconeixement dels que s’hi dediquen a crear amb llenguatge propi i eines meravelloses, i de la necessitat de mostrar i demostrar que en aquest poble nostre naixen i es construeixen “especials obres fabuloses”, d'aquelles que aporten un gra d’arena ( o milers de grans) a la platja immaterial on recala la cultura de la civilització contemporània.
Potser per aquest motiu, i perquè eren molts els qui sentien com ell, el projecte Xàbia Visual Week s’ha convertit en realitat amb poc més de tres mesos. Concebut a finals de primavera, s’ha gestat durant l’estiu, i ha vist la llum i s’ha deixat admirar a finals d’agost.
Tot això amb un pressupost irrisori, per desterrar el prejudici que els artistes no saben d’economia. Amb una col.laboració i participació insuperable, prova que els creadors no són individualistes. Amb una organització, coordinació, espontaneïtat i superació dels imprevistos sorprenent, per a desmentir el concepte que els artistes se’n pugen per les rames i es perden pels núvols. Amb completa independència, perquè l’art no ha de deixar-se atrapar per voluntats alienes. I amb una acollida digna del millor esdeveniment, perquè som molts els amants de l’art i la cultura.
Amb Xàbia Visual Week estem d’enhorabona. Ara anem a mimar a aquest espai cultural acabat d’estrenar a fi que tinga un futur esplèndid: anime, inspire, millore i supere la situació actual. Gràcies i felicitacions.

Accediu a la web de Xàbia Visual Week per saber de què va la cosa.

5 comentaris:

  1. Gracies Pepa per les teus acertades lletres, Crec parlar amb nom de tots els participants cuand dic que en 54 anys d'existencia es la primera vegada que en sorpren la gent resident al meu poble. Tothom a aportat lo que a pogut i ho an fet de cor i amb esperança de que no siga un cas aillad, que puga tindre continuitat amb un futur que, els jovens creatius d'ací aporten a esta terra farsida de tradicions obsoletes i de cultures del "pelotazo" una aire ple de vida e il.lusió per a millorar este maravillos raconet i poder exportaro a la resta del mon.
    Un familiar em va preguntar, cuand li vaix dir que estava estudiant Belles Arts: " Y aixo per a que serveix ?". Li vaig contestar que a ell per a res, a mi per a ser millor ser humá.

    ResponElimina
  2. Moltes gracies Pepa, es un plaer sentir aquestes paraules i fer-nos vorer que tots hem treballat baix un denominador comú, l'estima a l'art.

    ResponElimina
  3. molt bon article Pepa! m´alegra molt que també formes part de la Xàbia visual week!!
    salutacions!!

    ResponElimina
  4. Gràcies a vosaltres que heu treballat de valent amb entusiasme i il.lusió, donant el millor que teniu.

    ResponElimina
  5. Sempre i per sempre Pepa, animant a treballar, crear, transmetre el que tinguem a l'interior. Segueix siguent PEPA.

    ResponElimina