dimecres, 7 de març del 2012

Manifest, 8 de març 2012, Xarxa de Dones de la Marina Alta

                 
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA,
           8 DE MARÇ 2012
XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA

MANIFEST: NO A LES RETALLADES EN IGUALTAT

Els Governs tant autonòmics com de l'Estat estan aprofitant la crisi econòmica per a retallar drets que les dones hem conquistat durant 35 anys de democràcia.

Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta denunciem les següents mesures preses sense cap escrúpol i de manera unilateral pels governs conservadors de dretes:

REDUÏXEN els pressupostos destinats a Polítiques d'Igualtat, la Llei d'Autonomia Personal i la Llei de drets sexuals i reproductius.

· Han plantejat la reforma de la Llei de Terminis, que regula el dret a l'avortament, tornant a lleis en què la dona depén d'informes mèdics significant això la pèrdua del dret a la” maternitat lliurement decidida”.

· La Llei de Dependència en la nostra Comunitat està a la cua en la seua aplicació i s'ha optat en general per pagar un familiar que quasi sempre és una dona en compte de crear servicis de suport com a Centres de Dia.

· S'estan encarint, per reducció de les ajudes, les escoles infantils de 0 a 3 anys que són tan importants per a conciliar la vida familiar i laboral.

· S'ha paralitzat l'ampliació del permís de paternitat.

TRENQUEN els acords amb les organitzacions de dones per mitjà dels quals es prestaven servicis com ara Centres d'Orientació a la Dona, Assessoria Jurídica, Cases d'Acollida per a dones víctimes de violència, etc.

· El Govern de Castella La Manxa va anunciar el tancament dels 85 centres d'informació de les dones i el tancament de les 13 cases d'acollida de dones maltractades.

· El govern de Cantàbria elimina la protecció a les dones víctimes de violència de gènere.

· El govern de Madrid reduïx els recursos destinats als jutjats de Violència de Gènere.

· El govern valencià ha tancat el Centre d’Investigació Reina Sofia contra la Violència de Gènere.

Ja sabíem que la crisi portaria retallades però mai ens vam imaginar que retallarien pressupostos per a combatre la Violència de Gènere.

ELIMINEN les subvencions destinades als ajuntaments per al manteniment dels Centres Municipals d'Atenció a les Dones.

· En la nostra Comunitat este any no es convoquen ajudes per a les associacions de Dones ni es destina diners per als ajuntaments.
 
DESMANTELLEN els Instituts de la Dona, utilitzant la seua estructura per a promoure estereotips sexistes patriarcals i models de família tradicionals.

· Després de 25 anys d'existència la seu a València de la Biblioteca i Centre de Documentació especialitzat de Gènere està a punt de clausurar els seus servicis.

INCOMPLIXEN les lleis d'igualtat quant a l'ús del llenguatge no sexista i a l'obligació dels poders públics d'integrar la igualtat real de dones i homes en totes les seues polítiques.

· Ens temem que la Llei d'Igualtat que obligava a les empreses a tindre plans d'igualtat, recomanacions sobre paritat, etc. i que a penes s'havia desenrotllat passe a millors temps. Només cal observar la composició del Govern.

· Tot això suposa una violenta agressió als avanços aconseguits durant tota la democràcia en la lluita pels drets per a les dones.

Davant d'esta situació, manifestem la nostra repulsa als atacs a la igualtat, exigim la reposició dels drets aconseguits i el compliment de les lleis relacionades amb les dones en tot l'Estat Espanyol. xarxadones@gmail.com               http://xarxadonesmarinaalta.blogspot.com/

2 comentaris:

  1. Molt trist. Estem tornant a situacions superades fa molts anys. Per exemple, tornem a debatir temes com l'avortament, superat fa 30 anys. La qüestió és, tot açò ocorre a causa de la crisi o amb l'excusa de la crisi? Aprofitaran per instaurar mesures o abolir-ne altres i hauran de passar uns tants altres anys perquè ho tornem a veure tot en marxa? Recorda al que va avançar la República i es va perdre amb la dictadura. Quants anys de re-evolució ens costarà ara la crisi?

    ResponElimina
  2. Hola Anna, encertada reflexió. La crisi està sent la gran excusa per a posar punt i final a l'estat del benestar. Ara ens haurem de fer una altra pregunta, "la crisi" és casual o premeditada?
    Fes-li una lectura a la revista Alli oli n. 49, et deixe l'enllaç
    http://issuu.com/allioli-stepv/docs/intersindical_49/1
    Una abraçada

    ResponElimina