divendres, 22 de maig del 2015

Diumenge 24, una oportunitat que no hem de deixar passar.



Per a les persones que  nasquérem  a les acaballes de la postguerra, ens criaren amb les mancances d'una societat empobrida i ens educaren en el dogmatisme consolidat de la dictadura franquista, viure una joventut encalçada per les normes restrictives de la moral beata, la dependència absoluta a la unitat familiar patriarcal i el comportament encotillat d'una societat prohibitiva ens conduïa inexorablement a la rebel·lia, a la demanda de laxitud en maneres de relacionar-nos i de viure, a la reivindicació de noves formes de convivència, a exigències de decidir el present i el futur propi, a reclams urgents de llibertat.
El requeriment d'implantar formes de govern democràtic, d'organitzar un sistema participatiu de govern, de gaudir de drets ciutadans, d'aconseguir educació i sanitat pública de qualitat, de treballar per la igualtat... han sigut uns dels grans eixos transversals que han determinat la vida de moltes d'aquelles persones que, com jo mateixa, ansiejaven sentir la llibertat en una societat justa, culta, igualitària. Per ella hem treballat i seguim treballant, de vegades amb més seguretat, de vegades amb més crítica; ara amb força, després amb l'esperança dominant els dubtes; però sempre, sempre amb el convenciment de què  la justícia social, la llibertat i la igualtat acabaran per guanyar. 

La base d'un sistema democràtic és la participació ciutadana, i esta participació pot realitzar-se de diverses maneres, amb l'activitat diària, amb intervencions puntuals, mitjançant l'associacionisme, tanmateix n'hi ha una fonamental: l'exercici del vot en els moments de les eleccions.
Ja sé que el dret a abstenir-se, votar en blanc, o deixar un vot nul, també entren dins del comportament democràtic, i lamentablement els nombrosos personatges polítics amb butxaques voraces i fets corruptes promouen el desànim i la desconfiança perquè persones honrades deixen de participar en les eleccions.
Però en política, com en tot, hi ha persones honestes, conseqüents, fidels als principis de justícia i amb uns valors que les fan dignes mereixedores de representar-nos en les administracions i governar la "cosa pública".

La democràcia em va donar la possibilitat de participar junt a homes i dones que pensàvem de semblant manera i crèiem que és possible una societat més justa, lliure, culta, igualitària. Amb eixes persones estic fa molts anys, amb els meus companys i companyes socialistes, amb ells  i elles seguiré, i a ells i elles una vegada més els donaré el meu vot.  

Crec en la bondat de l'ésser humà, sempre he treballat perquè prevalga sobre la maldat, i sé que per fer-ho possible és precís que les millors persones siguen les que governen.
Ara és el moment d'aconseguir-ho amb el simple gest de posar el vot correcte a l'urna.
El  dia 24, no deixeu passar l'oportunitat de fer valdre el vostre parer i les ànsies d’una societat justa; penseu que “els altres”, els de les butxaques voraces, no la deixaran passar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada