dimecres, 1 de juliol del 2009

"XÀBIA, AQUELL POBLE", MEMÒRIES DE A.P.G

La Fundació Cirne presenta un llibre singular i interessant: les memòries de don Antonio Pons Guardiola. Amb el títol "Aquell Poble", "Ecos remotos, recuerdos dispersos, notas referencias, comentarios", l'autor escriu sobre Xàbia, i dibuixa de manera viva personatges, costums, fets, tradicions, paissatges, relats, anècdotes, històries del poble on va nàixer, en el que va viure la primera etapa de la seua vida i del que es va "autoexiliar" amb gran pesar pels motius que conta al llarg de les seues memòries.
A través de les paraules que va desgranant, amb més gra i menys palla del que pronostica, sent i ens fa sentir la Xàbia de finals de segle XIX i principis del XX.
El text, escrit amb la qualitat literària de la persona il·lustrada que era A.P.G., està impregnat d’emocionats ressons remots, de sentits records dispersos, de comentaris crítics o elogiosos, propis d’algú que ha viscut amb intensitat el que rememora, que s’ha implicat amb força i, sense considerar-se protagonista, viu les alegries, les estimes, les penes, els dolors, amb la profunditat del personatge principal, que no és altre que aquell poble de Xàbia que dugué de continu en el cor i en la memòria. Un llibre imprescindible, autèntic document testimonial per a anar refent la nostra perduda memòria històrica .
Presentació: 3 - 7 - 2009 ; 20:00 h. Fundació CIRNE, c/Arquitecte Urteaga, 1-b, Xàbia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada