diumenge, 14 de març del 2010

ENCONTRES A LA BIBLIOTECA VALENCIANA

Dimecres 10 de març, dins el programa "Escriptors en la Biblioteca Valenciana", vaig mantenir un encontre amb estudiants i professors de secundaria i batxillerat de diferents pobles valencians( Villena, Biar, Albaida, València) per parlar de literatura, i intercanviar opinions i sensacions des del punt de vista del lector i de l'escriptora. És la segona vegada que hi vaig i tant en la primera ocasió (fa 5 anys) com en aquesta, he de reconèixer que trobar-se amb un grup tan nombrós de joves, que mostren interés per la lectura, resulta ben satisfactori i positiu. Sense oblidar tenir en gran consideració i agraïment l'esforç que fan els professors i les entitats culturals i educatives per tal que la lectura siga assumida pels nostres joves com a una font més de plaer en la seua vida.
Dit això, hi ha un aspecte que vull ressaltar: l'impacte emocional que produïx l'espai físic on es realitza l'encontre, l'antic Monestir de sant Miquel dels Reis, actual seu de la Biblioteca Valenciana. L'edifici conserva en les seues pedres la memòria anònima de tantes vides d'homes i dones, com llibres guarda en l'actualitat.
Impresiona exercir com a mestra de lletres literàries en l'església manada construir per na Germana de Foix, a fi de soterrar el seu cos.
Commociona saber que les mateixes parets que ara són la Llar del Llibre Valencià, han servit de presidi durant més d'un segle.
Emociona pensar que els laments de les històries recloses, han deixat pas a la veu de joves motivats a crear en la seua vida espais d'afició i amor a la lectura.
En casos com aquest, sent que el transcórrer del temps es favorable a la cultura. És qüestió de voluntat i saber fer.

Més informació Xabiaaldia
El periòdic.com
Programa "Escriptors a la Biblioteca Valenciana"


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada