dimarts, 15 de febrer del 2011

LA LITERATURA ACTUAL EN VALENCIÀ.

Als qui ens agrada escriure, parlar de literatura sempre resulta apassionant. En el meu cas, quan es tracta de parlar de literatura actual en valencià endemés de ser apassionant és emocionant i motivador.
Durant la taula redona de divendres, organitzada per la Biblioteca Municipal de Xàbia,  es van plantejar qüestions importants. La intervenció de Ramon Guillem, escriptor, poeta i vicepresident de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana,  va centrar el tema en el desfase entre el número d'escriptors i de lectors. S’escriuen bones obres  i s’edita  prou, la literatura en valencià és equiparable i pot competir en qualitat i quantitat a la que es produeix en qualsevol llengua, però falten lectors. En la literatura no compten només els qui escriuen, compten també els qui lligen, i en el País Valencià el nombre de lectors està baix mínims.  Què fa un llibre sense un lector? 
Una altra qüestió tractada fou la necessitat  que els mitjans de comunicació es facen ressò del que passa en el món literari i acaben amb la invisibilitat a la qual semblem condemnats escriptores i escriptors valencians. 
Així mateix, es va parlar sobre la cada vegada menor implicació dels polítics i l'administració pública en el foment de la cultura i la llengua dels valencians.
La taula redona  feu un repàs a nombrosos temes   entre els que no faltà el debat sobre els reptes de les noves tecnologies i la xarxa virtual,  una immensa plataforma que ben utilitzada servirà per a fomentar  la lectura,  en un format més fàcil  d’estendre i amb nous plantejaments d'edició i difusió .  

.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada