dimarts, 21 de febrer del 2012

ALS JOVES ESTUDIANTS DE LA PRIMAVERA DE VALÈNCIA


Només volien defensar l'ensenyament públic, demanar  una formació de qualitat,  reclamar el seu dret a l'educació.
Només volien mostrar la seua disconformitat contra les retallades, unir la seua veu a tantes altres que clamaven en favor de la societat del benestar.
Només volien eixir al carrer per fer-se visibles, demostrar que no són un número més als qui donar cadira i taula en una classe, sinó estudiants preocupats per les condicions del seu ensenyament, il.lusionats pel present i amb molts projectes de futur.
Només volien aconseguir seguir estudiant en una escola pública digna i de qualitat .

Els joves estudiants no preveien córrer  pels carrers de València, ni fugir, ni ser perseguits,  ni preocupar els seus familiars, ni ser detinguts, ni apallissats, ni insultats, ni passar por...
Però hagueren de córrer, escapar, aguantar, llevar-se la por i traure valor per estendre el seu clam de protesta justa per places i carrers, perquè tenien la raó i no anaven a deixar-se acovardir pel tropell d'uniformes blaus, cascs, escuts, porres que venien a intimidar-los, provocar-los i maltractar-los.

La resposta pacífica i valenta d'aquestos joves estudiants, proveïts de motxilles plenes de quaderns, bolígrafs, llibres, ha sigut la gran denúncia de fins on pot arrimar la prepotència i la injustícia d'uns mal governants .

Els estudiants del Lluís Vives de València, tots els  estudiants que han participat aquestos dies en les protestes de la ciutat de València i han fet front a les càrregues de la policia, no tenien intenció de convertir-se en símbols, ni de ser herois, ni d'aparéixer en les xarxes socials i els mitjans de comunicació de mig món.
Però ho han aconseguit, s'han convertit en símbol i exemple d'una joventut forta, valerosa, sàvia. I ens han mostrat la gran dignitat de ser jove i saber defendre els drets socials, han obert la Primavera Valenciana.

Gràcies per demostrar que sou una joventut sana i ben formada, que no es deixa enganyar ni es conforma ni s'amaga.
Gràcies per mostrar la gran vàlua de l'ensenyament públic.
Gràcies per lluitar per l'escola pública.
Com a mestra em sent orgullosa de vosaltres, com a valenciana vos admire.

Ara a seguir reclamant. Força i endavant.

Imatges de la manifestació del 21 de febrer a València en favor dels estudiants i en contra de l'actuació policial.

#primaveravalenciana from Dano on Vimeo.ALGUNS ENLLAÇOS QUE MOSTREN GREUS MOMENTS DE LES CÀRREGUES POLICIALS
1 comentari:

  1. Evidentment, tot això també deu ser culpa dels socialistes. És clar que ara els hi costarà una mica més trobar arguements...

    ResponElimina