dimarts, 27 de març del 2012

29 M 2012, JO TAMBÉ VAIG A LA VAGA GENERAL

No tinc intenció de fer una llarga exposició de motius sobre el perquè vaig a la Vaga General.  Qui arribe a llegir el meu modest bloc segurament ja haurà passat per bona quantitat de webs de sindicats, plataformes, associacions o altres espais blocaires on s'argumentarà a favor de la vaga ( si es busquen  arguments en contra fins aquí no apleguen segur). Per tant no em cal abundar en arguments ni motius exposats en altres llocs amb millor encert del que jo ho puga fer .
La reforma laboral ve a tancar més el cercle sobre els drets aconseguits durant anys pels treballadors i treballadores,  a sumar-se al cúmul de mesures en retalls laborals,  serveis públics i econòmics que carreguen el pes de la crisi als sectors que menys ho mereixen i més sensibles són. La reforma laboral és una passa més cap al deteriorament intencionat de la "societat del benestar". 
Com totes eixes raons a favor de la vaga i en contra de la reforma laboral del PP ja estan clares ( i si algú no les té clares, val més que s'ho faça mirar), només apuntaré les meues raons més bàsiques, més elementals i essencials, si voleu més primàries. 
LES  MEUES RAONS BÀSIQUES  PER A FER VAGA:
1.-Perquè després de tants anys bregant per aconseguir millores socials, laborals, educatives, culturals, sanitàries... que poc a poc han anat conformant els principis d'una societat de benestar, ara no puc consentir que les  retallen i les deixen a l'altura  dels anys seixanta del segle passat.
2.- Perquè els treballadors no som elements muts i invisibles. En última instància, quan se’ns arracona, se’ns carrega tot el pes i és malbaraten  els nostres drets ens queda la presència i el crit de la vaga ( per això van a retallar també el dret a fer-la) .
3.-Perquè cal demostrar que no estem d’acord en com  volen solucionar una crisi que no hem provocat, ni en com administren la riquesa i es manipulen els beneficis que produïm. Hem de protestar fins l'extenuació  abans de consentir que amb la disculpa d'una crisi econòmica ens transformen en els nous esclaus del segle XXI.

Podeu llegir  també  l'article que he deixat al bloc de la Xarxa de Dones 


2 comentaris:

  1. Estic del tot, però del tot d'acord amb tu!!! Si una vaga general no és la millor eina, no en tenim gaires més!!!

    ResponElimina
  2. Senyora Pepa:

    El consell d’administració de Bucomsa, reunit en sessió plenària, ha acordat distingir “Lletres de tinta impresa” amb una modesta menció al burribloc, en base a la normativa d’una parida simpàtica que s’anomena “Liebster Blog Awards “. Tal com resa el títol de l’article on hem deixat constància del nomenament, es tracta d’un honor per a pobres, però com diu el nostre benfactor Pep Nebot, possiblement note, des d'ara mateix, un increment exponencial en el nombre de visites: vosté es mereix això, i molt més. Salut i enhorabona.

    ResponElimina