dilluns, 2 de juny del 2014

Jornada cultural i literària a Xàbia amb alumnes de l'IES Massamagrell.

Jornades com les del passat dijous 29 de maig omplin l'ànim de vibracions positives a qui es dedica a escriure. 
Dijous, vaig rebre a Xàbia la visita de 80 alumnes de l'IES de Massamagrel que havien llegit durant el trimestre les meues novel.les "Els grumets del Cap Negre" i "El Talismà del temps". Com a cloenda de  lectures i treballs, venien a conèixer motivats i encuriosits alguns dels escenaris on transcorre l'acció de les novel.les. Els acompanyaven els seus professors: Carme Rodrigo Mancho, cap del departament de Valencià; Vicent Ferrer Puchol, cap d'estudis i professor de Valencià; Rosa Chavez Macian, professora de matemàtiques i tutora d'un dels grups; i l'organitzador de la visita i realitzador del treball Joan Enric Iriarte, professor de Valencià, llengua i literatura, que tanta dedicació ens presta a escriptores i escriptors.

Teníem programades les  següents activitats.
Visita al riurau Arnauda, amb un encontre literari, en el que estava previst que participara l'escriptora Mercé Viana, que finalment no va poder venir. Després la visita continuava als molins de la Plana, la Sèquia de la Nòria, la Punta de l'Arenal i les dunes fòssils dels Muntanyars. Per Acabar l'excursió a la platja de la Grava. 
Seguírem fidels el programa i l 'acomplírem amb gust.
Al riurau Arnauda vam comptar amb la companyia de l'escriptora Carme Miquel i la regidora de cultura de Xàbia Empar Bolufer.
Durant la xarrada vaig aprofitar per explicar què són els riuraus, la importància que van tenir fa més d'un segle, i els vaig introduir a la recent inaugurada ruta dels riuraus.
Sota els arcs de l'Arnauda, vam parlar  de l'ofici d'escriure, de literatura i del llibre "Els grumets del cap Negre", a partir d'una completa bateria de preguntes que havien preparat els i les alumnes de 1r d'ESO.
 
La interessant entrevista amb alumnes de 2n d'ESO, que havien llegit "El talismà del temps", i que començaran a llegir "La llar en el món", va tenir lloc a l'ombra dels xiprers, camí dels molins de la Plana.
Des del mirador dels molins de vent van contemplar la vall, la badia de Xàbia, bona part de la costa de la Marina Alta i les muntanyes que s'eleven.

A la vora de la Mar, Ximo Bolufer, arqueòleg municipal, va explicar com funcionaven la Séquia de la Nòria, tallada a les roques del Muntanyar, i la piscifactoria romana de la Punta de l'Arenal, restes arqueològics datats entre el segle II a.de la n.e i IV de la n.e.
I com l’activitat obri la gana acabàrem amb dinar i bany a la platja de la Grava. 

Crec que la visita va marxar cap a Massamagrell tan contenta com jo vaig tornat a casa.


He d’agrair  la col.laboració de l'IES “Toni Llidó” de Xàbia, que va deixar fer ús de les instal.lacions,  a la regidoria de Turisme que va lliurar unes guies de la ruta dels riuraus per a tot el grup i a les persones que van participar d’una forma o altra. Gràcies

I GRACIES AMB  MAJÚSCULA al professorat de l'IES de Massamagrell per la difusió i promoció de la literatura i dels escriptors i escriptores del País Valencià. 


Enllaços a la notícia
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada