dimarts, 3 de febrer del 2015

II JORNADA PER LA IGUALTAT: “CONTRA TOTES LES VIOLÈNCIES, LA FORÇA DE LES DONES

Dissabte 31 de gener, vam donar un pas més endavant pel camí de la igualtat, des de la formació i informació, en la II JORNADA PER LA IGUALTAT: “CONTRA TOTES LES VIOLÈNCIES, LA FORÇA DE LES DONES”, organitzada per La Xarxa de Dones de la Marina Alta i la Regidoria de la Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia.
Una jornada intensa de compartir el saber de les investigadores i mestres feministes, d’analitzar les diverses formes i els efectes que la violència sexista ( física, verbal, visual, emocional, educativa...) exerceix en el cos i en els comportaments de les dones, de revisar les fronteres establertes mitjançant fets, perills i pors, que posen tanca a la nostra llibertat. 
Nerea Barjola ens va resignificar els feminicidis d’Alcasser des d’una perspectiva feminista, mostrant endemés els detriments que va suposar en la vida quotidiana d’una generació que començava a dominar nous espais democràtics. 
Soledad Murillo ens va parlar de com les estructures socials establertes en estaments públics i privats, en àmbits polítics, laborals, domèstics, violenten la lliure disponibilitat del temps de la dona, asignant-li perpètuament el rang de cuidadora i vedant-li l’accés a espais de poder. 
La cloenda va comptar amb una intervenció especial, Paqui Noguera de Tarannà Teatre ens va plantejar un final de jornada ple d'humor feminista.
Reconeguts, una vegada més, els límits socials on se’ns ha reclòs, i s’intenta que seguim recloses, continuem incansables en la busca de ferramentes i actuacions per aconseguir exercir plenament els nostres drets. 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada