diumenge, 5 de juliol del 2015

UN PIANO EN UN RIURAU

Del concert que va inaugurar el Festival Internacional de Música “Vila de Xàbia”, que enguany ha celebrat nou (9) concerts  al riurau Arnauda, del 27 de juny al 5 de juliol, no em preocupava ni l'escenari  ni l'ambientació. Sabia que la vareta màgica de la fada interiorista Jessica Bataille amb el mestratge musical de Nati Ballarín, Quico Moragues i Monica Suarez Penoucos, deixarien l'espai polit i mudat per a un esdeveniment tan singular i poc habitual en un riurau.
No m'enganyava. L'Arnauda ha actuat de modern i perfecte amfitrió, habillat amb tocs d'art Povera, d'un concert de piano, i de percussió, i de guitarra, com si en el seu llarg segle i mig de vida no s'haguera dedicat a altres menesters. 

Allò que em preocupava, o millor diré m'intrigava, era l'acústica de l'espai. 

Com respondrien les bastes pedres tosques i el rústic encanyissat del bastiment a la subtilesa, harmonia, finor, complexitat de les notes executades al piano? 
Com sonarien les composicions de Haydn, Ravel, Granados y Liszt entre els arcs i el sostre d'un riurau? 
Una vegada més l'antiga estructura pansera m'ha meravellat mostrant la seua multifuncionalitat i capacitat d'adaptació a tot temps i ús. L'Arnauda s'ha convertit en una autèntica sala de música clàssica. 


Nit rere nit els diferents concerts m'han encisat més i més, i no ha sigut màgia de bruxeria, sinó màgia d'art. Cada concert m'ha sorprés (ens ha sorprés) més gratament. Joves músics excel·lents, d'una qualitat interpretativa immillorable, amb un nivell d'execució de les composicions que han deixat el públic fascinat, i a mi m'han captivada. 
I la fascinació ha anat increscendo. Concerts de piano, a vore quin millor, piano i percussió, guitarra. Una nit dos pianistes de premi, i la lluna plena rondant pels ulls del riurau, vestida de gala perquè li permeteren entrar. La nit de la cloenda amb la intervenció dels joves premiats del IV concurs de piano Vila de Xàbia... 
Que puc dir? que tornava a casa amb el cor dansant.  
Joia de vetllades estiuenques!
Les catedrals de la pansa també en sabem d'acollir concerts. Més informació http://www.apam-xabia.com/?p=801

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada