dimecres, 12 d’agost del 2015

Carrera simbòlica contra la tracta d'essers humans

El dilluns, 10 d'agost, va arribar a Dénia el grup de 18 persones que recorren tot el trajecte de la carrera  contra la tracta d'essers humans “In the Long Run”.  Una iniciativa d'Oasi Global, Esclavitud XXI i Stop The Traffik contra La Tracta de sers humans.

És una carrera simbòlica organitzada amb la finalitat de donar visibilitat i denunciar el crim de La Tracta que se n'aprofita de les nostres carreteres i ciutats per esclavitzar xiquetes, xiquets, dones i homes en ple segle XXI.
La carrera començà en Casablanca, El Marroc, el 2 d'agost i finalitza a Barcelona el 13 d'agost.  La ruta seguix els camins que utilitzen els traficants de persones, xafant i reclamant el territori que han fet seu. 

Màtria, l'associació de dones de Dénia que treballa contra la violència de gènere, va ser l'encarregada de rebre la carrera internacional.
Mari Huertas, presidenta de l'associació Màtria, ens convidà a les feministes de la comarca a participar en els actes que havien preparat.


A les 9:30 eixida de l'Ajuntament  de Dénia per a fer un recorregut pel carrer Loreto, Plaça Valgamedios, Av. Montgó fins a arribar a la Plaça Jaume I  i acabar davant del Palau de Justícia, al costat del Mercat ambulant.  S'hi muntà una taula informativa, una performance i s'arreplegaren firmes demanant una llei específica contra La Tracta.

Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta ens sumàrem a l'acte de denúncia.


 Més informació


NOTA DE PREMSA
PARAR LA TRACTA DE SERS HUMANS PAS A PAS

(Redactat per ESCLAVITUD XXI)
     ‘In the Long Run'  és una iniciativa de la ONG Oasi Global. Traduït al català significa “En la Llarga Carrera” però s'utilitza la frase com un dita que significa “mirant les coses amb perspectiva”.
      El seu propòsit és informar i conscienciar les persones sobre el crim internacional de La Tracta de Sers Humans per a acabar amb esta explotació (veure http://www.itlr.org/).  Junt amb Esclavitud XXI, recorreran les rutes que utilitzen els traficants, xafant “el seu” territori, les carreteres i les ciutats, per a denunciar que a les persones no se'ls deu ni comprar ni vendre.  La carrera de “In the Long Run” té a més el propòsit de sostindre la seua labor i la de totes les organitzacions que lluiten per acabar amb La Tracta.
      Al llarg de 10 dies, l'equip correrà un mínim de 10 km cada dia, recorrent una sèrie de rutes que comencen el dia 2 d'agost en Casablanca, El Marroc.  Després pujaran per la costa fins a Rabat, Tànger i  creuaran l'estret fins a arribar a Algesires.  La ruta seguirà fins a Màlaga, Granada, Múrcia, Torrevieja, Alacant, Dénia, València i fins a Barcelona on acabarà la carrera el 13 d'agost.  Per tot el recorregut ens trobarem amb les comunitats locals per a informar i fer visible esta horrible explotació.
     Oasi és un moviment d'organitzacions que treballen en 10 països al voltant del món i col·laboren amb Esclavitud XXI. La nostra visió inclou a les comunitats – Llocs inclusius, contribuint i aconseguint el seu potencial personal.
     Les persones que participen en la carrera procedixen de 8 països: Anglaterra, Gal·les, Amèrica del Nord, Portugal, Suïssa, Irlanda, El Marroc i Espanya.
     La Tracta de Sers Humans és un crim en auge contra la humanitat que arrasa les vides de xiquets i xiquetes, dones, hòmens, famílies  i comunitats senceres.  L'estat Espanyol és un país de trànsit i destí per a la tracta i la creixent explotació de dones i menors en la indústria sexual és una qüestió de preocupació prioritària. LA TRACTA DE SERS HUMANS HA D'ACABAR. Hi ha un telèfon d'emergència de la Policia Nacional per a obtindre ajuda o denunciar:
900 10 50 90. I un altre d'Esclavitud XXI per a l'atenció a les víctimes: 615 430 452 (Emergències 24 hores – Casa refugi)
      Esclavitud XXI actua a nivell espanyol i pertany a la Xarxa Catalana Sobre La Tracta de Persones.  Junt amb Oasi Global també forma part de la coalició internacional STOP THE TRAFFIK i està vinculada a l'European Freedom Network. (veure esclavitudxxi.Org per a més informació).
     A l'estat Espanyol arriben dones i xiquetes víctimes de La Tracta per múltiples vies.  Arriben amb avió des d'Àsia o Amèrica del sud, amb autobús des de països de l'est  i en pasteres des d'Àfrica.               

La història d'Happy comença  junt amb centenars de dones jóvens eixint de Nigèria.  Una dona Nigeriana de la seua localitat li va començar a parlar sobre la “terra promesa” que existix a Espanya.  Abans de començar el seu viatge li van fer firmar un contracte que li obligava a pagar uns 300 Euros però que després van resultar ser uns 50,000 Euros al canvi de divises. El seu viatge fins a Espanya va ser horrible. Viatjava amb una amiga amb autobús i a peu, passant fins a 2 o 3 dies sense a penes menjar ni beure, i quan hi havia menjar, estava podrida i l'aigua, putrefacta.  Pel camí els hòmens s'aprofitaven d'elles, no sols robant-los els pocs diners que portaven sinó a més les violaven.  En este viatge Happy conta el devastada que es va sentir quan la seua amiga va morir.                                                                                                                                                            
     A l'arribar per fi al Marroc va intentar creuar l'estret 3 vegades abans d'aconseguir aconseguir la costa d'Espanya.  A Espanya la vida no ha sigut amable amb ella. -te'm per les vides de la seua família a Nigèria si no aconseguix pagar el total del deute que té perquè sap d'altres que no van acabar de pagar i alguns dels membres de les seues famílies han sigut assassinats.                   
    Esta no és una història inusual.  Sovint se'ls promet un treball a les dones o són invitades a unes vacacions per uns amics.  A l'arribar, o pel camí, les tanquen, torturen i violen.  Després els obliguen a prendre drogues i les utilitzen fins a trobar una nova dona.  En eixe punt es troben atrapades en la indústria del sexe per a pagar la seua addicció a les drogues i carregant amb un llegat de vergonya pel que els ha passat.          
     La tracta se sol encobrir però és un crim en auge que afecta tots els continents i tots els països.  Les xifres de les persones tractades a Espanya varien moltíssim entre els centenars i els milers, segons fonts de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil.                                                                                                                                                               
     Siguen quins siguen els números, hem d'acabar amb La Tracta de Persones.     
     Esclavitud XXI i Oasi continuaran la seua labor junt amb organitzacions al voltant del món per a Acabar amb La Tracta i recolzar les persones afectades.  Si vols firmar la petició al govern per a una llei contra La Tracta, entra en www.esclavitudxxi.org.
*Vols saber més? Escriu a  susimefford@gmail.com    o flama al tel. 650 42 14 86
Julio 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada