dimarts, 22 de desembre del 2015

Any de tractes i pactes, 2016 al "Calendari dels Brillants"

Com la sibil•la del "Calendari dels Brillants" va pronosticar un any de Pactes, imprescindibles per veure avançar la societat cap a metes de justícia, igualtat i progrés, les persones que hi col•laborem pactàrem a vora mar, el passat mes de maig, que el tema que unira els nostres articles en l'edició 2016 tractara de “Els Pactes”.
Aprendreu molt de tots i cadascun dels escrits publicats, no vos els podeu perdre que ara cal un bon domini de la matèria.

Vos deixe en format imatge i en pdf.  la meua aportació on de manera succinta parle dels pactes patriarcals que hem suportat les dones al llarg de la història, fins que vam decidir “sacsar el jou” que ens subjuga i reclamar ser art i part en pactes i acords, perquè la societat té molts deutes pendents amb nosaltres i volem els drets i els espais que ens pertoquen. Queda dit, o els pactes ens inclouen o trenquem la baralla, perquè el jou ja l’estem trencant moltes dones.

Per a les persones que desconeixeu què és això del Calendari dels Brillants vos contaré que és una joieta de llibre calendari que no deuria faltar en cap casa valenciana. Endemés dels interessants articles dels lletraferits i algunes poques lletraferides, trobareu informació fidel de les llunes, del pronòstic de l'oratge fet a partir de l'observació dels brillants d'agost i dels clafolls de ceba la nit de sant Joan, dels treballs de la terra i les plantes, del santoral,  del coneixement tradicional que uneix terra, natura, aire, aigua i humanitat, de dotories de cada mes, de les fires, mercats, festes, romeries, balnearis del País Valencià, d'encontres de pilota valenciana, aplecs dansaires, certamens musicals... un pou de saviesa!!! 
Ja està a les llibreries.

 
  

AMB ELS PACTES QUE SOTMETEN, SACSAR EL JOU   enllaç al pdf.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada