dissabte, 9 de gener del 2016

Tot tipus de violència masclista deixa marques

Poc més d'una setmana de 2016 i són ja 4 dones i una criatura assassinades pels violents masclistes a l'Estat Espanyol. 5 víctimes del terrorisme masclista en els primers 7 dies de l'any nou! 
Resulta dur referir números, però més dur i cruel és tant d'atemptat contra les dones i haver de suportar amb impotència la impassibilitat amb què la societat contempla aquestos terribles crims.
L'assassinat és l'últim grau de la violència de gènere. L'escala que davalla a l'abisme dels feminicidis és llarga i tramada amb idea per a recloure'ns, mantenir-nos callades i fer-nos por. 
Aquests dies hem assistit a altres violències masclistes, algunes clares i massives com les agressions sexuals contra dones a Alemanya. Altres més subtils, malgrat que no poden evitar mostrar la misogínia que les mou, com les grolleres crítiques a la cavalcada de les Magues de Gener a València. 
Esta societat patriarcal, de mirada androcèntrica, té molts recursos per intentar frenar els avanços en els drets de les dones i en la igualtat. 
Estem a l'aguait i no perdem ull ni deixem de denunciar les nombroses i diferents formes de violència contra les dones, les de tot tipus, si mirem bé es veuen perquè deixen marca. PACTE D'ESTAT JA. ‪#‎niunamenys‬

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada