dimarts, 24 de setembre del 2024

Llegir la història

 Quina sorpresa tan gran, com inesperada i agradable. Em veig en la portada d'un llibre de literatura i d'història junt a personalitats amb les quals mai havia pensat, ni de lluny, que poguéren comparar-me, i em costa de creure. Sóc jo? sí, sembla que sí.  

Quin orgull. Gràcies Sembra Llibres, Vicent Galiana i Alejandro Linares.

Ressenya de Sembra llibres:

"Pot la literatura ser una eina per a explicar la història? Pot la història fomentar la lectura de ficció? La resposta en aquesta novetat!

LLEGIR LA HISTÒRIA és un llibre bàsic i necessari que naix de les reflexions de vint-i-sis investigadores i docents amb l’experiència a les aules. Un viatge apassionant pels episodis clau de la nostra història a partir d’obres literàries fonamentals que els expliquen.

De la Grècia clàssica als nostres dies passant per l’edat mitjana, la colonització feudal, el Renaixement, la guerra de Successió, la Revolució Francesa, el totalitarisme, l’holocaust, la Guerra Freda o la dictadura franquista; d’Homer a Vicent Andrés Estellés passant per noms com Victor Hugo, Olympe de Gouges, Paco Roca, Rafael Chirbes, Pepa Guardiola, Primo Levi, Keiji Nakazawa o Didín Puig. 

I sempre posant el focus en les realitats populars silenciades de la majoria social.

Coordinat i dirigit per Vicent Galiana i Alejandro Llinares, professors d’història, és un llibre carregat de valuoses ferramentes didàctiques per a sembrar amor per la literatura i la història a les aules i als carrers del país.

I amb la preciosa coberta de @naiarafcantero"



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada