dijous, 19 de setembre del 2013

Fortalesa, valor i convicció dels docents de les illes Balears en vaga indefinida

No s'esgoten els ànims dels docents de les Illes. Per més que intenten llevar-los força des del govern Balear amb la negativa prepotent a escoltar-los, i des del govern central, amb perles com les que ixen de la boca del ministre Wert; per més que nombrosos mitjans de comunicació intenten fer-los invisibles;  mestres i professorat continuen ferms en la vaga indefinida, saben que tenen raó i moltes veus que ens unim al seu crit. 
Convocar una vaga indefinida  és determinació difícil de prendre perquè no significa només tenir clares les reivindicacions i protestes que mouen a deixar el treball mentre els qui manen no s'avinguen a escoltar, negociar i atendre les exigències.  
Convocar una vaga indefinida suposa endemés una gran seguretat en què el seguiment serà continuat i no es defallirà pel camí. Requereix muntar una xarxa organitzativa sòlida i extensa, que reforce el sentiment de grup, que matinga els contactes d'unió, que informe de la realitat contínuament i faça front a les mentides, que valore els seguiments, que compte a tothora amb el recolzament majoritari, que planifique i coordine les diferents actuacions i manifestacions que acompanyen i donen difusió a la vaga, que cree i controle una caixa de resistència per a atendre les necessitats bàsiques de subsistència quan la butxaca crie arnes.
I suposa estar tan farts de la nefasta  gestió, de les irresponsabilitats, incongruències, menyspreats, humiliacions dels qui manen, que ja no es veu com a eixida un dia o dos de vaga, sinó anar a ella amb data d’inici, però sense data final. 
Les vagues indefinides són mesures contundents que s’adopten en situacions extremes, contra mandataris intolerants.  Impliquen un desgaste personal  i una minva important en els sous dels qui fan la vaga, però si donen fruit els avantatges són per a tots els treballadors/es i de rebot per a tota la societat.
 
Els docents de les illes han adoptat anar a la vaga indefinida perquè com diuen:
“Ja no podem mirar més cap a una altra banda. No podem consentir, ni com a treballadors ni com a ciutadans, que l'educació deixi de ser un servei públic de qualitat... Ens dol haver de recórrer a una mesura tan dràstica... però la Conselleria d'Educació no ha volgut ni negociar, ni tan sols discutir. Sabem que ens acusaran d'irresponsables pel fet que el curs no comenci, però seria una irresponsabilitat molt major no defensar un sistema que permet a tots els alumnes, sigui quina sigui la seva situació econòmica familiar, tenir una educació igual i de qualitat. Perquè creiem en la igualtat d'oportunitats, i perquè nosaltres també som pares i mares, o ho serem, ens sacrificarem per aquesta lluita i deixarem de cobrar el temps que faci falta.  Perquè amb l'excusa de la crisi pretenen acabar amb l'educació com a servei públic de qualitat i no ho podem permetre.”.
 
Entre altres  reivindicacions exigeixen:
(Fotos de la coordinadora del professorat preocupat)
La retirada del decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL), que suspèn el model d’ensenyament no universitari de les Illes. L’anul.lació dels expedients als tres directors menorquins injustament sancionats. La supressió de la llei de símbols. La cobertura de substitucions del personal docent. La devolució de tots els drets laborals afectats per les retallades. L’adopció de mesures per garantir les dietes i beques de menjador, material escolar i transport dels alumnes...

Mestres i professors de les illes estan donant-nos  una lliçó, pagada a costa del seu propi sou, de generositat, convenciment, dignitat, valor, civisme, organització, coratge,  fortalesa, resistència en favor de la cultura, la llengua, l’escola pública i l’educació de qualitat.
La vaga indefinida que segueixen amb determinació, hui per quart dia, la decisió que han pres de fer front directe a les barbaritats del govern Balear, requereix el recolzament, els ànims i el seguiment informatiu ver de tota persona o entitat implicada en la defensa del bé social.



Força, ànim i endavant en la lluita pels drets de l'escola pública, que l'estaca ja trontolla.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada