divendres, 27 de setembre del 2013

Vaga històrica la dels docents de les Illes Balears i Pitiüses


Estan fent història els docents de les illes!  Poques voltes hem vist sectors professionals que aguantaren tants dies de vaga indefinida, menys en les darreres dècades, i fins on alcança la meua memòria mai en l'àmbit educatiu.
Nou dies, 9,  un a un, estan escrits ja en la història de les illes i en la història de l'educació a l'estat espanyol. 9 dies que composen les pàgines més lloables de la defensa per la llengua, la cultura i l'escola pública.
El coratge i l'exemple de mestres i professorat illenc fa història. Estan en vaga acadèmica sense donar classe a les aules, però no paren de donar-nos lliçons a tota la ciutadania que els recolzem i aprenem amb admiració del seu bon fer. Possiblement siga una de les lliçons més transcendentals que donaran en la seua vida els docents en vaga.

En esta etapa de crisi, en la qual ciutadans i ciutadanes patim més o menys resignats l'extorsió de les retallades dures i cruels que ens imposen governants i amos dels diners, el fet que uns milers de mestres i professors mantinguen la seua postura de manera ferma i contundent, perdent el sou diari, que els  suposarà veure reduït el salari mensual a quasi la meitat, ens demostra quina força i virtut pot tenir la raó. 

A l'altra cara de la moneda, el govern de Bauzà, amb la negativa a escoltar-los i l'obstinació a tirar endavant unes mesures que endemés d'atacar la llengua catalana i l'escola pública són completament antipedagògiques, demostra la misèria i vilesa d'uns polítics que no mereixen ser representants d'un poble, ni tan sols rebre l'apel.latiu de polítics.
El president Bauzà es mostra impassible a l'activisme i sacrifici de docents, famílies i alumnes. A mode d'experiència per saber l'aguante dels col.lectius, comença a aplicar les premisses autoritàries de la LOMCE, que tant li agraden al  ministre Wert i que estan destinades a acabar amb tot el treball que s'ha fet durant més de tres dècades per l'escola pública.

Mentre tota la comunitat educativa illenca es manifesta en onades verdes recorrent places i carrers contra una administració inepta; mentre els docents van dessagnant-se en el camí d'una vaga exemplar i memorable; mentre des de tots els racons de les illes i de la península, ciutadans i ciutadanes, entitats, i associacions diverses mostren el seu recolzament; els governants del PP castiguen els seguidors de la vaga amb expedients, multes, amenaces i el desplante més insolent i indigne que pot tenir un governant.  Sembla que Bauzà i el PP estan assajant i aprenent a reprendre el parar impassible de la dictadura de cara allò que diu i opina el poble, que estan provant quan aguanta la ciutadania, que es plantegen aquesta vaga com un joc de força per tornar 40 anys arrere.  
No podem consentir que estos governants trasnuitats  guanyen la partida. 



      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada