dijous, 29 de gener del 2015

Primera decepció de syriza en formar el nou govern de Grècia



Al nou govern grec no hi ha ni una ministra, i dels 40 alts càrrecs només 6 són dones. 
Oblidades, invisibles, marginades dels llocs que han de dirigir el canvi, ningú no pot creure que a Grècia no hi haja dones capacitades per a governar. No, no es pot reconstruir la democràcia i recuperar la independència econòmica d'un país amb tan escassa representació de més de la meitat de la població.
Les dificultats no són excusa per a mantenir allunyades del govern les dones, segur que n'hi ha ben preparades, tant o més que alguns dels alts càrrecs nomenats. El problema està en què  continua la preponderància d’unes estructures jeràrquiques i les ambicions ideològiques patriarcals, les mateixes que ens han portat al sistema econòmic i societat classista actual. Ideologies sexistes que consideren la dona com a element social secundari, superflu,  d'adornament en tot espai que no siga el reproductiu o de manteniment domèstic...
Les dones portem tota la història esperant que la nostra contribució a l’organització de la societat siga reconeguda. Marginades al racó de la llar, alimentant boques i netejant culs, fent d'exèrcit de reserva quan se'ns requereix, som la mà d'obra més barata que hi ha, hem treballat i treballem d’esclaves invisibles, generoses, ingènues, confiades...
Fins que el menyspreu ens ha dolgut greument, i ens hem cansat d'emprar la nostra força en una estructura econòmica injusta i una jerarquia classista, marginadora i patriarcal que ens nega i s'aprofita com a paràsits de nosaltres . 
Ara ens havíem esperançat amb les noves propostes de la coalició d'esquerres de SYRIZA, i només han muntat al govern grec han enviat les dones d'una puntellada, una vegada més, al racó del gineceu.
Estic farta!!!  No me'n fie, pero no abandone ni la política ni les accions cíviques i socials. Fa temps que aguante, i seguiré aguantant, treballant per la justícia i la igualtat. Això sí, posant cada vegada més en dubte la validesa de l’actual organització de la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada