dilluns, 26 de gener del 2015

II Jornada per la Igualtat: "Contra totes les violències, la força de les dones"

 La Xarxa de Dones de la Marina Alta i la Regidoria de la Igualtat de l'Ajuntament de Xàbia organitzen  la II Jornada per la Igualtat amb el tema:
"Contra totes les violències, la força de les dones”
Els actes es realitzaran dissabte 31 de gener a la Casa de Cultura de Xàbia, de 9:30h fins 14:30h
(L'entrada és lliure i gratuïta, però per facilitar l’organització preguem confirmar l’assistència a xarxadones@gmail.com)  
El dret a viure sense violència, com a característica fonamental dels estats de dret, no es complix en cap país del món. La violència no entén de fronteres ni de categories, i la que es pertetra contra les dones mostra il·limitades formes proveïdes, endemés, d'una crueltat que desborda les comparacions amb altres tipus de violència.
Les xifres de la violència de gènere continuen augmentant insuportablement, i treballar per reduir-les no és qüestió només d’un dia, ni d’un país, sinó de tots els dies de l’any i de tots els països del món.
Motius més que suficients perquè enguany la II Jornada per la Igualtat, que convoca la Xarxa de Dones de la Marina, se centre en les violències contra les dones i en les actuacions a adoptar per a aconseguir acabar amb esta lacra. 
Comptarem amb les ponències de dos dones especialitzades en igualtat i violència de gènere:
Nerea Barjola Ramos (Santurtzi, 1980), llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, doctora en Feminismes i gènere per la UPV/EHU.  En el seu treball analitza com les representacions sobre el perill sexual determinen i minven les pràctiques i la quotidianitat de les dones. Forma part del grup d'investigació de la UPV/EHU GIU08/15 “L'experiència de la societat moderna a Espanya.”
Soledad Murillo de la Vega, professora de Sociologia en la Universitat de Salamanca. Actualment és membre de CEDAW, el Comité Antidiscriminació de la Dona de Nacions Unides. Va ocupar el primer càrrec polític en matèria d'igualtat en la legislatura 2004-2008 com a secretària general de Polítiques d'Igualtat, i va impulsar la creació de la Llei contra la Violència de Gènere i la Llei d'Igualtat Efectiva entre Dones i Homes.
Programa
Dissabte 31 de gener
9:30h Recepció i  acte d’obertura, amb la intervenció d’Empar Bolufer, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Xàbia; Angustias Bertomeu, presidenta de la Xarxa de Dones de La Marina; Raquel Martí, directora de la UNED de Dénia.
10:00h  Ponència “ Las representaciones del peligro sexual y su influencia en las prácticas de las mujeres” de  Nerea Barjola.  Carme Miquel presentarà la ponent i moderarà el col.loqui posterior.
11:40h Descans, café.
12:00h Ponència "La violencia estructural en la vida cotidiana de las mujeres”, de Soledad Murillo. Concha Gisbert presentarà la ponent i moderarà el col.loqui posterior.
13:40 Cloenda

Convidem a participar a totes les persones que treballen per acabar amb la violència i defensen la igualtat i el dret a viure lliures i en pau. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada