diumenge, 13 de juny del 2010

LA PRIMERA NIT DELS PREMIS RAÏM I BACORA: CULTURA CRÍTICA SANA.

A l’estil dels "Premis Naranja y Limón”, sense el luxe de les capitals, però amb el glamour propi dels aires que baixen de la Plana i el Montgó, dijous passat a la nit es va celebrar la primera edició dels “Permis Raïm i Bacora”, sota el lema “ Treballar pel poble té premi i no fer-ho... també”. Es a dir, qui treballa per Xàbia amb creativitat, generositat, sentit de l’equilibri sostenible, de la identitat cultural, de la història, de l’harmonia social: mereix un bon Raïm. Per a qui no ho fa, entenguem la contundència de la frase no al.ludint a qui no treballa ( tant de bo alguns gandulejaren tot l’any i no mogueren un dit), sinó referint-se a qui té Xàbia com a un espai idoni a explotar en interés i benefici propi, mereix una gran Bacora. Home que et donen una bacora no és per a queixar-se massa, al marge de significats pejoratius les bacoras també tenen el seu què.
Enhorabona als primers Premi Raïm, el treball de la Romàntica Alternativa del Saladar, RAS, fa temps que demana un gran reconeixement del seu poble natal. Llàstima que Pep Bas no haja assaborit la dolçor d’aquest Raïm especial, plantat per persones que estimen molt Xàbia, adobat pels joves de Xàbia Viva i madurat per l’Associació en Defensa del Patrimoni de Xàbia, que defén allò que ell tant defenia: la terra, la cultura, la història.
Al Premi Bacora li donaré l’enhorabona si recapacita i ens torna l’església-fortalesa, si no amb la bacora en té prou .
Xavi Castillo, com acostuma, va estar divinament irònic, burlesc i divertit. Un gran mestre oficiant l’art de la sàtira, especialista en catarsi de rialla col.lectiva, i generós repartidor de sana crítica humorística.
Vaja la meua felicitació, per tan feliç ocurrència, a tots els qui han ordit i organitzat els Premis Raïm i Bacora, Xàbia guanya punts en cultura crítica sana. Falta fa!

Més informació i reportatge fotogràfic a Xàbia al dia, Las Provincias

5 comentaris:

 1. Gran nit!!! Moltes risses!!!

  ResponElimina
 2. una nit de rises i exit per als premis raïm i bacora, i per supost per a Xàbia Viva!

  ResponElimina
 3. ahh!! i com no Xavi Castillo gran humorista, que va fer per una estona que molts xabieros ens riguerem sense parar.

  ResponElimina
 4. Xe xe xe, si és que el que no feu a Xàbia... Feu molta feina per la cultura. Felicitats per eixes iniciatives!

  ResponElimina