diumenge, 22 de maig del 2011

15M, data transcendent per a la democràcia

El  15 de maig de 2011 potser una data transcendent per a la democràcia. Els joves, i els no tant joves,  indignats contra la tirania desmesurada dels diners, la borsa i els mercats: "EL CAPITAL", han esbossat els canvis que reclama la democràcia en el mon globalitzat del segle XXI.
 Ho han fet reunits, acampats, en les places de ciutats i pobles convertides en àgores de participació, d'intercanvi, d'evolució, d'organització social i valoració política.
I no és perquè "a nous temps noves formes", sinó perquè amb l'ús les formes es deterioren i mostren errors o deficiències. 
Igual ocorre amb les maneres de governar una societat, l'ús retrata la seua imperfecció. Ben clar ho demostren els casos flagrants de corrupció comesos pels qui ostenten i abusen del poder polític i econòmic, els vicis i violències de diferents tipus que van desvetllant-se ens omplin de fàstic, rebuig, indignació i fan clamar per  noves pràctiques polítiques i econòmiques, on imperen els valors humans, i  l'etica siga la bruixola que guie el rumb.

Cal evolucionar, cal canviar. De tothom depen que aquesta força sorgida en les places el 15 de maig done fruit com la millor pluja de primavera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada