diumenge, 25 de novembre del 2012

25 de novembre, dia internacional contra la violència masclista.MANIFEST DEL 25 DE NOVEMBRE 2012.
DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES. EL MASCLISME MATA!
De nou, i amb més força de cara al  25 de novembre, la Xarxa de Dones de la Marina Alta alça la veu  contra  la violència cap a les dones. Una violència que no s’atura ni minva, i que des de l'any 1999 ha acabat amb la vida de 871 dones, a l'Estat Espanyol.  Assassinats perpetrats per delinqüents del terrorisme masclista, un dels terrorismes més cruents, antics i amagats.  Per això   la societat sencera, associacions, governants, xarxes socials, mitjans de comunicació han d’implicar-se, denunciar, perseguir i fer visible tot tipus de violència de gènere. 
No cap ni un mínim de  silenci, perquè el silenci es còmplice davant de les 58 dones assassinades des de l'1 de novembre de 2011 al 31 d'octubre del 2012 .
Però la violència masclista no es persegueix com cal des de les institucions, els representants del Partit Popular han retirat un 42% del pressupost destinat a programes d'igualtat i s’ha frenat l’aplicació i desenvolupament de la  Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género.
Des de la Xarxa de dones denunciem el desinterès i la desídia dels Governs, tant del central com de l'autonòmic, que es fa palès amb la retallada d'un milió d'euros en programes d'assistència  per a les víctimes o en el tancament de centres d'Atenció Integral com el de Castelló, després que el seu personal haja estat mesos treballant sense cobrar.
Mostrem la nostra solidaritat amb l'entorn afectiu de les dones víctimes de la violència masclista, i demanem més recursos de suport per a les i els menors que queden orfes per causa de la violència. També ens solidaritzem amb les famílies de dones originàries d'altres països, que van vindre amb el somni de millorar la seua història vital i que van trobar la mort en aquest país, així mateix amb les dones que moren diàriament en països amb un alt índex de violència com Mèxic, Guatemala, Colòmbia i els països que es troben en  conflictes armats.
Exigim als Governs l’aplicació i Desenvolupament de la  Ley Integral de Medidas Contra la Violencia de Género i la destinació dels pressuposts necessaris per a la prevenció, protecció i assistència a les dones en situació de maltractaments.
Reclamem un vertader compromís polític per a promoure la prevenció de la violència des de l'escola, i la retirada de les propostes legislatives del ministre Wert que atemptem contra l'educació en igualtat.
Demanem la implicació  de la societat en tots els àmbits per a la construcció d'un nou model social on no tinguen cabuda les violències masclistes en totes les seues expressions: econòmica, estètica, laboral, física, psicològica, sexual, institucional, religiosa i en forma de tracta de dones amb fins d'explotació laboral i sexual. Un compromís que es manifeste amb en el rebuig de tota nova agressió, de cada nova víctima. Una mostra col·lectiva del rebuig a aquesta xacra en els actes de carrers, en comunicats, en les xarxes socials.
El 25 de novembre, més que mai, estem al costat de totes les organitzacions feministes del món que com nosaltres es manifesten contra aquesta injustícia social del terrorisme masclista. Hui i sempre farem sentir el nostre crit de rebuig, no consentirem el silenci i la invisibilització de les violències que patim les dones, els feminicidis que devasten el món.
                                                            25 de novembre de 2012. Xarxa de Dones de la Marina Alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada