dijous, 7 de març del 2013

La Xarxa de dones de la Marina Alta celebra el Dia de la Dona

Hui la Xarxa de Dones de la Marina Alta, com cada primer dijous de març, celebra el Dia Internacional de la Dona. Els actes són senzilles, una concentració- manifestació i un sopar homenatge a les dones, però s'han consolidad al llarg dels anys, en van 12, i reben una bona acollida de la població comarcal en general i de totes les persones interessades en  conseguir la igualtat.

Especialment significatiu és l'homenatge que dediquem durant el sopar comarcal a dones que han destacat per motius diversos, .
El que va començar com a un reconeixement amb el propòsit de ressaltar la valua del treball de les dones, s'ha convertit en allò que denominem premi, el  Premi-homenatge 8 de març de la Xarxa de dones de la Marina. 
Estem orgulloses de la trajectòria que duem per fer visible la gran aportació  al desenvolupament i millora de la societat que hem fet i fem les dones. És important  deixar constància de la  imatge de les homenatjades i donar-los el protagonisme en la història que es mereixen, perquè cal mostrar  el seu exemple a altres dones a fi d'encoratjar-les  en la defensa de la igualtat, la paritat i la justícia en tots els aspectes de la vida;  i naturalment agrair, reconèixer i felicitar l'esforç i els èxits de cada una d'elles.

El premi homenatge de 2013 el rebran:-El Grup de Dones Cabal de Pego, per la seua tasca en favor de la igualtat, la paritat i contra la violència de gènere. 
 -Les doctores  investigadores Ana Lluch Hernández i Carme Valls i Llobet, per la importància de les seues investigacions i estudis pràctics sobre la salut de la dona, així com la seua dedicació i labor destinades a millorar  la sanitat i la qualitat de vida. 
Grup de Dones Cabal (Pego)
Fou creat l’any 2000. És una associació de dones que treballa per aconseguir un món amb paritat i igualtat d'oportunitats entre homes i dones incidint en la lluita  per eliminar la violència de gènere  
Amb aquestos objectius les Dones Cabal  organitzen activitats culturals, formatives i reivindicatives obertes a persones de totes les edats i sexe que vulguen participar en favor del desenvolupament i la defensa dels drets de les done
 Ana Lluch Hernández
Doctora especialitzada en el càncer de mama, reconeguda a tot  l’Estat Espanyol per la seva trajectòria professional.
Catedràtica de Medicina, combina la investigació i pràctica clínica amb la docència.
És Cap del Servici d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València, investigadora de la Fundació d'Investigació de l'Hospital Clínic, i Presidenta de la Comissió de Tumors d'aquets  centre.
Està integrada en diverses societats oncològiques nacionals i internacionals. 
Ha assessorat el Programa de Diagnòstic Precoç de Càncer de Mama de la Comunitat Valenciana, i ha format part del Comité Assessor del Pla del Càncer.
Ha sigut l’oncòloga de referència de l’àrea de salut de la Marina Alta i ha tractat a moltes dones de la comarca afectades de càncer de mama.
Va rebre el Premi 9 de Octubre de la Generalitat Valenciana l’any 2010.
 Carme Valls i Llobet
Doctora especialitzada en Medicina Interna i Endocrinologia.
Dirigeix el programa Dona, Salut i Qualitat de Vida dels CAPS (Centres d'Anàlisi i Programes Sanitaris).  Aquest programa està dedicat a la investigació i docència sobre temes de salut, dones i gènere des d'una perspectiva integral i interdisciplinària, i té com a objectiu proporcionar a les dones l'accés a la informació i als recursos per tal de millorar la seva qualitat de vida.
És professora en la Universitat de Barcelona iPresidenta de la Fundació Catalunya Segle XXI.
Autora de llibres de divulgació mèdica i d’articles especialitzats, és directora de la col·lecció “Salut i Qualitat de Vida” del Cercle de Lectors.

PROGRAMA D’ACTES
Sota el lema “ARA MÉS QUE MAI, LLUITEM PER LA IGUALTAT”, la Xarxa de Dones ha programat els següents actes amb motiu del Dia Internacional de la Dona:
 Dijous dia 7 de març:
Concentració- manifestació a les 19,30h en la Glorieta  de Dénia, al finalitzar la manifestació, es llegirà un manifest.
12e Sopar- Homenatge. A les 21h, al restaurant Los Arcos de Pedreguer. Durant el sopar es lliurarà a les homenatjades una estatueta de bronze, i es presentarà un multimèdia amb la seua trajectòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada