dijous, 5 de novembre del 2015

Marxa7N, amb un peu dalt de l'autobús

El 7N ja està aquí, "La Marxa contra les violències masclistes", convocada pel Moviment Feminista, tindrà acompliment definitiu en unes quantes hores. 
La presència a Madrid de centenars d'organitzacions feministes de tot l'estat espanyol, de dones i homes de milers de pobles es convertirà en una macromanifestació per exigir que la lluita contra les violències masclistes siga una qüestió d'Estat, per reclamar que s'apliquen mesures eficients i urgents que posen en funcionament tots els mecanismes necessaris i acaben amb aquesta situació d'atemptats continus contra les dones. Atemptats que van des de les discriminacions que patim a diari pel fet de ser dona fins als feminicidis, assassinats perpetrats per terroristes masclistes contra les seues parelles, exparelles i persones que formen part de l'àmbit familiar de la dona atacada.

A la de Marina Alta podem felicitar-nos per com hem treballat en equip, vist l'èxit de la convocatòria del viatge  a Madrid i la resposta dels ajuntaments a nivell comarcal.

Ha sigut una feina intensa de  9 col.lectius feministes que ens hem organitzat per unir forces, portar endavant aquesta i altres moltes accions imprescindibles per denunciar les violències masclistes, conscienciar la societat, i empentar les administracions públiques a posar en funcionament plans d'igualtat, programes educatius, actuacions destinades eradicar la violència de gènere... Recordem que en la nostra comarca, enguany, en el primer semestre, tres dones han mort dramàticament assassinades pels seus miserables companys.
Les feministes de la Marina Alta, portem més de quatre mesos de col.laboració i esforç conjunt. Diverses reunions preparatòries, prèvies a l'aplec de Benissa, on prenguérem acords importants i establírem les bones sintonies que hem anat teixint.
Després, han sigut vesprades senceres dedicades a organitzar i coordinar la Marxa 7n; molt empeny en la difusió de les mocions per  presentar-les a quasi totes les corporacions municipals de la comarca i fer el seguiment de les aprovacions en els plenaris; confeccionar i distribuir preciosos cartells; la propaganda, reserva i confirmació de places per a omplir els autobusos, fins i tot el preu que hem pogut posar als bitllets gràcies a l'aportació econòmica dels ajuntaments de Pego i Pedreguer; la promoció en la xarxa virtual, facebook, whasap, bloc; els contactes, comunicats i rodes en premsa; la magnífica pancarta que obrirà el nostre grup en la manifestació... Ufff! quasi cansa només escriure la relació de la tasca duta a terme.

Algunes dades:
Sobre el viatge a Madrid a la Marxa7n,
161 persones procedents d'una vintena de pobles.
3 autobusos
Sobre les Mocions amb motiu del 7n ( informació a data d'avui)
Presentades: en 32 ajuntaments de la Marina Alta.
Aprovades: en 24 ajuntaments.
Previst aprovar-les: en 4 ajuntaments.

Ara ens queda la Manifestació de la Marxa7N “Contra les Violències masclistes”, i el viatge a Madrid, en el que de nou cal la col.laboració conjunta de les i els que anem, i la implicació de tots i totes en vetllar per una cordial jornada.

I la setmana que ve continuarem en bretxa, perquè la Marxa7n és i serà un gran pas endavant contra la violència de gènere i per la igualtat, però dissortadament seguirà quedant-nos molt a fer per a la consecució dels drets humans que encara continuen sense ser efectius per a les dones.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada