diumenge, 17 de març del 2019

Lliurament Lletra Lila

Un acte molt emocionant i reivindicatiu el lliurament de la Lletra Lila. Gràcies pel guardó i per l'organitzacio Gemma Pasqual Escrivà, Bel Odil i Núria Cadenes; per les paraules que em dedicàreu Maria Carme Arnau Orts, Carme Miquel i Dolors Pedrós Compan; a totes les persones que hi assistiren per la companyia, pels intercavis d'abraçades i d'afectes . 
Molt bona iniciativa per part de l'AEELC (em prenc la llibertat de posar-li dues EE) la de crear la Lletra Lila, que ajuda a donar visibilitat i rellevància a les escriptores, ens carrega d'energia i ens ompli la ploma de tinta violeta. Alhora promou el treball creatiu de les dones en el món de la cultura i de l'art, ens dóna presencia, protagonisme, espai i nom propi. 
El relat de les companyes músiques de Carraixet va ser un exemple ben explícit de com es desplaça a segon lloc a les artistes i creadores en el mon de l'art. Hem de perdre la vergonya i reivindicar de ple la paritat en la cultura, volem transcendir endemés de transmetre-la.




Notícia a web de l'AELC Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha lliurat la Lletra Lila a Pepa Guardiola. 
La Lletra Lila és un reconeixement a la trajectòria cívica i literària que atorga la Junta territorial de l'AELC al País Valencià ... (enllaç a la notícia completa i a l'àlbum de fotos)


Text de les glosses de Carme Miquel i de Dolors Pedrós 
Text del Parlament de Pepa Guardiola

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada