dissabte, 5 de març del 2011

XARXA DE DONES, 10 ANYS DELS PREMIS 8 DE MARÇ

El divendres 3 de març la Xarxa de Dones de la Marina Alta va celebrar la manifestació i sopar Homenatge del Dia Internacional de la Dona.
Unes 200 persones  participaren en la manifestació pel carrer Campos de Dénia, amb el lema "100 anys de reclamar igualtat, i el que ens queda". Obria la manifestació la colla de dolçainers i tabaleters de la Xara. Per a finalitzar es va llegir el manifest del 8 de març.
Després de la manifestació el sopar Homentage fou a "Los Arcos de Pedreguer". Assitiren 220 dones de tota la comarca de la Marina Alta. Enguany s'homenatjava a Cristina Almeida, advocada laboralista, política i reconeguda feminista, lluitadora pels drets de la dona. També es commemorava el dese any del Premi Homentage 8 de Març de la Xarxa de Dones i el centenari de la celebració del Dia Internacional de la Dona.


Durant el sopar es va llegir una breu memòria sobre la trajectòria de  la Xarxa en la Marina Alta des de la seua constitució a l'any 1994. Així mateix es va presentar l'audiovisual “10 anys Visibilitzant Dones”, un resum dels treballs de la Xarxa de Dones i dels Premis 8 de març, homenatges que la Xarxa ha realitzat des de 2002 en reconeixement als treballs de diferents dones en favor de la justícia, la igualtat, la democràcia, la cultura, l’art, la ciència, l’educació, la sanitat, el sindicalisme, l’esport i el progrés de la societat en general. L'audiovisual ha sigut creació de l'Estudi Arte Final.





Més informació

17 anys d'història de la Xarxa de la Marina Alta
Manifest 8 de març Xarxa de Dones
Desé Sopar comarcal de Dones, Premi homenatge 8 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada