diumenge, 19 de juny del 2011

Les indignants retallades contra l'escola pública valenciana

Preparat amb premeditació i traïdoria, amb una estratègia perfectament dissenyada i guardada a l'espera que passaren les eleccions del 22 de maig, per a no espantar la població, el  PP dóna un fort cop de timó contra l'ensenyament públic valencià amb tot un cúmul d'instruccions organitzatives per al proper curs destinades a augmentar les retallades amb: l' increment del nombre d'alumnes per classe, no autoritzant grups de cicles formatius sense un mínim de 25 alumnes (actualment és de 12), eliminant els desdoblaments, suprimint programes de diversificació, reduint el nombre de professors.... Un ventall terrible de mesures que suposaran un empitjorament de les condicions de treball i un empitjorament de l'atenció educativa. 

A tot això, ve a sumar-se la "PROPOSTA de DECRET .../2011, del Consell, pel qual es regula el plurilingüisme a la Comunitat Valenciana", que deixa de manifest el doble atemptat a  l'Ensenyament Públic Valencià.
Per una banda la  pretesa regulació del plurilingüisme no és més que una manera de carregar-se la Llei d'Ús del Valencià i acabar amb els programes en valencià que s'han dut a la pràctica durant els darrers 25 anys i que han demostrat ser ben eficients. Cosa que sembla no agradar gens ni miqueta a la dreta valenciana que parla castellà.
Per altra banda la proposta d'unificar línies i homogeneïtzar els programes és una disculpa "encoberta" per consolidar les retallades que ja s'han iniciat ( eliminar unitats, reduir serveis, suprimir programes diversificats, incrementar número d'alumnes per aula, enviar a l'atur a gran nombre de professors...) .
Amb el decretàs "Fontdemorà", el govern de Camps aconseguiria d'un sol cop el detriment de dos grans drets dels valencians: la qualitat de l'educació pública i l'ensenyament digne de la nostra llengua.

Si endemés considerem les opcions que dóna Conselleria a empreses privades per obrir centres educatius concertats queda ben clara la intenció de carregar-se l'ensenyament públic i privatitzar l'educació, de la mateixa manera que ja ho estan fent amb la sanitat.
Áixí els serveis públics es converteixen en negocis privats, compte redó per a alguns pocs.
Més motius per estar ben indignats i indignades.

2 comentaris:

  1. Millor explicat impossible! Com ací es diu la vertadera intenció del govern valencià és carregar-se l'ensenyament públic i deixar-lo en mans de l'empresa privada, el pitjor que ens podria passar, perquè aquesta mai ensenyarà a pensar, sino el que s'ha de pensar. No ho hem de consentir! Amb les manifestacions no hi ha prou, hem de seguir, aglutinar a pares, mares, mestres i ser intel·ligents i creatius amb propostes de tancaments, samarretes...i donar-los difussió davant l'opinió pública!

    ResponElimina
  2. I tant que hem de seguir, sense parar! Han sigut anys i anys esforçant-nos per dignificar l'ensenyament públic, no ens el tiraran per terra així com així.
    pepa

    ResponElimina