dimarts, 25 de novembre del 2014

25 de novembre, no només un dia contra la violència masclista.

No hi ha prou amb un dia contra la violència masclista, mentre les dones continuen sent víctimes de la violència dels qui "NO les volen", de qualsevol tipus de violència, tots els dies han de ser com el 25 de novembre, de denuncia, conscienciació i formació per eliminar la violència contra les dones.

 
MANIFEST 25 DE NOVEMBRE, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE DE LA
 XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
La violència contra les dones continua actuant de manera terrible i arriba a xifres insuportables: 603 milions de dones viuen en països on no es considera delicte la violència de gènere.  3 milions de xiquetes corren risc per l’ablació i més de 130 milions de dones han sigut sotmeses a la mutilació genital. 70.000 dones moren cada any en el món a causa d’avortaments insegurs. El 35% de les dones del món han patit violència sexual (en alguns països arriben fins el 70%). Un 38% dels assassinats de dones en el món són comesos per la seua parella. Més de 4 milions de dones són segrestades i explotades sexualment contra la seua voluntat víctimes de la tracta (1).
A l’Estat espanyol, durant 2014, a principis de novembre, eren 56 les dones assassinades per la violència masclista, i els feminicidis s'incrementen dramàticament cada dia que passa (les xifres oficials són diferents, com sempre). Més de 600.000 dones són maltractades cada any per les seues parelles o exparelles. En els últims 19 anys, més de 1.311 dones han sigut assassinades per homes que deien estimar-les. Un nombre d’assassinats que mereix el tractament del terrorisme, i que hauria de ser una qüestió urgent d’estat. Clica per continuar llegint el manifest de la Xarxa de Dones

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada