dilluns, 27 de novembre del 2023

25 N contra la violència masclista

 Una dona de 25 anys i la seua filla han sigut assassinades per un violent masclista, pare de la xiqueta i exparella de la dona. 
●Aquesta setmana passada ha aparegut el cadàver d'una dona violentament assassinada.
●Mentre cridem per erradicar la violència masclista contra les dones, la barbaritat dels feminicidis continua.
Crueltat terrible! 
●La violència masclista no es una xacra, és molt més, és la manifestació més brutal de desigualtat estructural contra les dones, conseqüència del sistema patriarcal imperant. És la vulneració sistemàtica dels drets humans, i NO pot tindre cabuda en una societat que es pree de ser democràtica.
És imprescindible conscienciar, educar i actuar per posar fi a la violència contra dones i xiquetes, la violació de drets humans més generalitzada en tot el planeta.
#ensvolemvives #ensvolemlliures

"Les Esqueles de feminicidis anuals de la Xarxa de Dones de la Marina Alta responen a la voluntat de transformar la indefinició numèrica en un relat, dur, que convoque a l'acció. Cada nom, cada data, és un recordatori angoixant d'una vida truncada, d’un futur robat. I més encara, cada nom és una crida a enfrontar una cultura que encara no ha erradicat la violència de gènere."

"A l’Estat Espanyol, les xifres oficials de 2023 comptabilitzen 52 dones assassinades fins al 8 de novembre. Però les xifres oficials dels feminicidis són inexactes perquè no contemplen la violència exercida fora de l'àmbit de la parella o ex-parella. Segons l’observatori de l’organització feminicidio.net són 93 els casos de dones, xiquetes i xiquets víctimes dels assassins masclistes durant 2023, xifra que remunta l’oficial."

Enllaç al post sobre 25 N del blog de la Xarxa de Dones de la Marina Alta

Article 25 n marina Plaça


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada