dissabte, 11 de novembre del 2023

Festival literari a Schiermonnikoog


La vida ens sorprén amb experiències positives inesperades, i el món de la literatura m'ha brindat i sorprés gratament al llarg dels anys amb moments enriquidors, preciosos, immensos. 

Com el que he viscut esta setmana, convidada per Balandra Edicions,  de l'Associació d'Editorials del País Valencià, a participar en el "Festival Meet me at The Lighthouse" a l'illa de Schiermonnikoog, a Frisia (Països Baixos), dins del projecte europeu LIT-UP,  del programa EUROPA CREATIVA,  un projecte de cooperació per a la internacionalització de les xicotetes editorials i que posa en valor el paper dels autors en la promoció editorial.

 El festival tracta temes d'actualitat, com el canvi climàtic, l'ecologia i la biodiversitat, la identitat linguistica, les llengües a  punt d'extingir-se i la riquesa cultural que es perd..., i com i per què la imaginació i la inspiració en general, i la literatura en particular, són importants per a difondre estos temes.

Unes jornades amb activitats literàries tan diverses com passejades, lectures, conferències, xarrades, performance, presentació de llibres, recitals...

I tot això en una illa increïblement bella, on l'oratge fred i humit no ha pogut traspassar la calidesa entre les persones que ens hem trobat i el poble que ens ha acollit, ni tampoc la varietat idiomàtica ha sigut cap entrebanc per a comunicar-nos i fer bones amistats. 

Respirar i compartir cultura, el millor remei per a la Pau. 

Tan difícil és d'aconseguir?












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada