dilluns, 19 d’abril del 2010

ENCONTRE AMB JOVES D'ALCÀSSER


No sé què em va impressionar més, si el local (una sala amb cabuda per a vora 400 persones, ocupada d'estudiants d'ESO i Batxiller), o les preguntes que em feren els joves assistents. S'interessaren per la inspiració, la composició, la creació literària, pel procés general o concret de la meua obra, pels llibres... són preguntes interessants i lògiques en un encontre entre lectors i escriptors. Però alguns dels joves d'Alcàsser anaren més enllà i entraren de ple en el que suposa la comunicació en la societat, i sobre tot l'educació.
Vaig centrar la xarrada en la "Força de la paraula en la societat del segle XXI" ( paraula oral o escrita, en format llibre o digital. I les preguntes, tot i que els joves les tenien preparades, estigueren a to amb la meua intervenció, conste que no havia anunciat de què parlaria.
"Creu que l'educació ofereix el què necessitem els joves del segle XXI?" "Hi ha moltes diferències entre l'escola actual i la de fa uns anys?" "El món de la cultura evoluciona en consonància amb la societat?" "Qui influeix sobre qui, la cultura o la societat", " Quin seria l'alumne ideal?" . Preguntes que mentre contestes et fan pensar que la nostra joventut ( una bona part d'ella) està més preparada del que s'hi diu .
Gràcies als joves i als professors i professores que els ajuden en el procés educatiu, i com no a la biblioteca i al Centre de Cultura d'Alcàsser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada