dilluns, 26 d’abril del 2010

UN ESTIU A L'INFERN, I UNA VESPRADA AMB SICO FONS



Divendres 23 dia del Llibre, vam presentar a la Sala del Museu de Xàbia el llibre de Sico Fons "Un estiu a l'infern". L'acte organitzat per l'associació cultural Xàbia Viva i la Fundació Cirne, va tenir bona acollida, com correspon a una població que va fent el possible per escriure la paraula CULTURA amb majúscules.
Sico Fons ha publicat "L’udol de la sirena" (2001), "La mort de la sirena" (2003), "Històries de la Vall" (2003) , "Els crits de la follia" (2004), "Infants adormits· (2005). "Parelles imperfectes". 2006. "Portes tancades" 2006, "El desfici dels herois" 2008 (una per any). Ha obtingut diferents premis de narrativa, i col·labora amb diferents mitjans de comunicació. Un bon currículum per a un escriptor que publicà la primera novel.la al 2001.
En "Un estiu a l'infern" retrata la vida actual del món laboral amb les ETT, ( empreses temporals de treball). Amb la precarietat de l’efímer treball, els contractes basura... Tot contat en primera persona i present d’indicatiu ( per donar-li major força), des de la perspectiva del seu protagonista Marc Company, un jove que al mateix temps que inicia un contracte de faena de 3 mesos en una empresa del polígon industrial de Vara de Quart (València), enceta la lectura de la Divina Comèdia de Dante Alighieri, lectura que li fa establir un paral.lelisme entre la novel.la de Dante i la realitat actual.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada