dimarts, 20 d’abril del 2010

RIURAUS I LLETRES

A poc a poc, pedra sobre pedra, lletra darrere lletra, acció més acció, els que estimem la nostra terra, cultura i patrimoni, anem consolidant damunt els fonaments històrics, un edifici cultural amb futur. Pose com a exemple el cas dels riuraus. A partir de la presa de consciència sobre la importància d'aquestos elements arquitectònics valencians, singulars i únics, s'està produint una interessant activitat cultural, creativa i artística. Sense menysprear altres, n'esmentaré tres:
1.-El treball de reconeixement, reivindicació i foment de recuperació que fa l'Associació Riuraus Vius (feu una ullada al seu bloc).
2.-L'estudi, catalogació, i divulgació sobre els riuraus que realitzen historiadors i especialistes, entre els que destaque Carlos Fuster Montagut, ( llegiu el magnífic treball que li publica la revista digital Historica.cat) . 3.-L'ús cultural i social que se li va donant, com a font de creació i inspiració (lieder Riurau que Viu) , o com a lloc d'encontre i intercanvi .
Per a que pugueu gaudir d'aquesta darrera activitat vos informe i, alhora convide, a l'acte organitzat per l`EATIM de Jesús Pobre amb motiu de la setmana del llibre en el Gran Riurau recent rehabilitat. Un acte en el qual farem un Passeig Literari per la Marina Alta, amb les lletres de l'escriptora Carme Miquel, Xaro Cabrera i jo mateixa. Serà diumenge dia 25 a les 12 del matí, a l'aixopluc del Gran Riurau, naturalment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada