dimarts, 27 d’abril del 2010

PASSEIG LITERARI PER LA MARINA, DES D'UN GRAN RIURAU


L'acte de diumenge, 25 d'abril al Gran Riurau de Jesús Pobre, va resultar agradable, interessant, sentit i crec que novedós. Ja sé que no és novedós seure tres escriptores en una taula per a llegir els seus textos, però si ho és quan l'espai que acull l'activitat cultural es un antic edifici rehabilitat, en altres temps destinat a fer pansa. També va contribuir a donar singularitat la manera en com vam plantejar l'encontre, no com una taula redona sinó com un passeig literari per la Marina Alta, de fet és el títol que li vam posar. I vam elaborar el programa com un passeig al voltant d'allò que preteníem: parlar ( més bé llegir) sobre les virtuts de la nostra comarca, dels seus encants i també del seu present ple de despropòsits, i dels convenients propòsits del seu futur. Tot adobat amb imatges suggerents de la comarca, en consonància amb la lectura de cada moment i introduït amb la música del darrer disc de la RAS, mentre aplegaven passejants i passejantes.
El programa versava així
-Arribada i presentacions.
-Eixida: El Montgó màgic.
La terra des de la mar encantada.
-Descans a l’ombra del riurau.
-Cursa irada pels camps de ciment.
-Tornada: Carta a la Marina.
-Cloenda: aperitiu d’opinions.
En les presentacions vam dedicar unes paraules a la memòria de les nostres antecessores en lletres Maria Ivars i Carmelina Sánchez Cutillas, també van dedicar un record al nostre amic mestre i músic Pep Bas.
Els assistents es van implicar en cada una de les lectures del passeig, però la "Carta a la Marina Alta" va commoure tothom i va posar un punt i final ple de sentida emoció.
En nom de Carme Miquel, Xaro Cabrera i el meu propi, gràcies a tots i totes els assistents per atendre les nostres lletres i mostrar tanta estima per la Marina Alta. I gràcies a la Comissió de Dones de l'Associació de Veïns i la resta d'organitzadors de Jesús Pobre per donar-nos la possibilitat de llegir en un espai tan ple de vida passada, present i futura com és el seu Gran Riurau, enhorabona i que gaudiu d'ell.
Clica per llegir la carta a la Marina Alta.



Així ens vam sentir tots, llig el bloc d'Anna

1 comentari:

  1. Va ser un dia ben bonic. Com sempre quan baixe a La Marina. Felicitats a les tres per la tasca tan important que feu. Actes així haurien d'omplir les agendes de molts ajuntaments. I gràcies per eixe lloquet que m'has fet. Ha estat una sorpresa. Una abraçada

    ResponElimina