dijous, 9 de desembre del 2010

BON NADAL PER A PASSAR FAM.

Còpie i deixe al meu blog la queixa dels interins en atur, a la qual em sume, per solidaritat i per interés. Per solidaritat: perquè és just. Per interés: perquè jo ( que treballe de fa molts anys) voldria que em jubilaren, mentre ells ( que han treballat poc) volen  faena. 

"El govern autonòmic ha retallat més de 50.000.000 d’euros del pressupost de la Conselleria d’Educació. Això ha suposat la precarització de l’ensenyament públic. Enguany hi han com a mínim 1.500 professors menys. A nivell professional està causant drames. En general el professorat interí està pagant la crisi, així els que tenien vacants enguany fan substitucions i els que feien substitucions enguany estan aturats i passant per una greu situació econòmica. En algunes especialitats, per exemple Filosofia, hi ha professors interins amb anys de servei que encara no han treballat en tot aquest trimestre. També, és molt greu la situació dels opositors que han tret bones notes i han entrat en borses de treball, però que probablement no treballaran i se’ls expulsarà de la borsa. A més, la FP està patint un procés de marginalització dirigit des de dalt.
Especialment greu són les conseqüències a les aules. Aquesta manca de recursos i de professorat es nota als centres educatius públics, i les aules dels instituts s’han massificant, pujant les ràtios i carregant-se els desdoblaments i els reforços. A més, a penes s’estan cobrint baixes. En les actuals circumstàncies l’ensenyament públic és de pitjor qualitat i sembla que se l’està relegant al paper de “beneficència”, al mateix temps conselleria va reforçant les ajudes als concertats i a les universitat privades, la gran majoria d’aquests centres són del sector catòlic...
El govern autonòmic retalla d’Educació, però malgasta en capritxos i projectes faraònics, com és la Formula 1 (un 25% del pressupost de la retallada educativa), el projecte de parc temàtic de Ferrari (un 16% de la retallada), l’American’s Cup, la Ciutat de les Ciències o la prolongació de Blasco Ibañez (40 milions per a comprar vivendes al Cabanyal, abans de la fase d’expropiació). Conselleria s’endeuta per coses superficials i retalla, privatitza i precaritza els serveis més bàsiques (ensenyament i sanitat).
Farts d’esperar i desesperar, alguns professors interins a l’atur hem decidit concentrar-nos a les portes de Conselleria tots els dies d’adjudicació...
A protestar, perquè si no protestem ara, la situació es tornarà pitjor!"

I als de la meua generació ens tocarà currar fins que a les granotes els cresquen pèls.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada