dilluns, 6 de desembre del 2010

EL PINTOR VALENCIÀ XIMO GASCÓN A LA SAATCHI GALLERY

Ximo Gascón (de l'Alcudia-Valencia) és pintor, i  mestre ( treball en el què també es pinta prou). El doble ofici ( l'oficial i el d'afició) és habitual entre persones de gran  sensibilitat, capacitat creativa i sentit de treball; perquè viure només de l'art, en aquest país nostre, implica una vida dura, difícil i més bé tirant a sacrificada.
Ximo, com a pintor, té un extens currículum d'exposicions, treballs i premis. Potser, no és dels pintors que més sonen en els àmbits d'arts plàstiques valencianes,  ni falta que fa. Pinta allò que vol, li plau, li complau, li evoca el món que l'envolta, li suggereix el que viu, el que sent, experimenta... i el temps li permet, però amb completa independència, sinceritat, sentiment; deixant-se portar pel seu esperit creatiu, per l'estil avantguardista, per  estimes  a les persones, a la natura, a la realitat vera o  somniada...
Potser per això ha sigut seleccionat, i a hores d'ara GUANYADOR en el concurs online de pintura que convoca  la Saatchi Gallery de Londres. Una galeria creada  l'any 1985, amb la filosofia de promoure l'art contemporani, independent, lliure de tòpics, i donar a conèixer artistes  innovadors  que les vies comercials d'art encara no havien assumit.

Personalment, vaig tenir el gust de conéixer Ximo en la presentació del llibre "Històries Menudes", a l'any 1993. Ell s'havia encarregat d'il.lustrar, de donar vida en imatges, als diminuts  personatges animals dels meus contes. Ho va fer, com en totes les seues obres, amb una especial sensibilitat i delicadesa que demostraven la seua estima i coneixement de la natura.
Així és que no he dubtat en dedicar temps a recolzar-lo i votar-lo, ni en demanar a amistats i coneguts que el voten perquè guanye. El premi en diners no és gran cosa, però exposar en Londres, en la Saatchy Gallery, una de les galeries d'art contemporani  més importants del món,  és sense dubte una de les majors  il.lusions que pot aconseguir un artista .


Clica per a veure els resultats definitius del concurs 

Més informació sobre la vida i obra del pintor

Entra al blog del Ximo Gascón

                                                 Clica sobre la imatge per veure més obres.
La Paloma de la Paz (1982). | Cuadro

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada