dimecres, 24 de novembre del 2010

25 DE NOVEMBRE, CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Uns quants anys arrere, el dia que més ens mobilitzàvem per la igualtat de les dones era el 8 de març. A poc a poc, ha anat cobrant rellevància la data del 25 de novembre, fins al punt que ens fa eixir al carrer reclamant els drets de la dona amb igual o major empenta si cap. Aquesta és una reclamació trista, dramàtica,  perquè tristos i dramàtics són els fets que la provoquen: dones assassinades,   apallisses, maltractades, violades... Una reclamació,  que posa veu  als silencis desesperats, a situacions incomprensibles, terribles, i tanmateix més quotidianes del que ens pensem, per increïble que ens semble.
Deixe l'esquela que la Xarxa de Dones de la Marina Alta ha dedicat a la memòria de les dones assassinades en els últims darrers mesos i vaja per a elles el seu record des d'aquest espai.


 Les meues  lletres també es mobilitzen i venen a unir-se als clams escrits per totes aquelles persones, associacions, entitats públiques i privades que lluiten per la completa igualtat i denúncien la violència.
               MANIFEST  DE LA XARXA DE DONES DE LA MARINA ALTA
25 DE NOVEMBRE 2010
CAP AGRESSIÓ MÉS, CAP MALTRACTADOR AL CARRER.
        NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

En l’ última dècada, 629 dones han sigut assassinades , que suposa  una mitjana de 63 assassinades  per any. En 2010 hem superat la xifra de feminicidis de l’any anterior. Des de l'1 de novembre de 2009 fins al 31 d'octubre d'enguany, 75 Dones han sigut mortes a mans d'assassins masclistes, amb una violència  brutal:

estrangulades
asfixiades
apunyalades
esquarterades
degollades
atropellades
llançades al buit
enverinades
ofegades
decapitades
soterrades en calç viva
mortes a colps amb martells, barres, lligones...   (Llegir tot)

Noticia al butlletí municipal de Xàbia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada