diumenge, 21 de novembre del 2010

GRUP DE DONES CABAL, 10 ANYS DE COMPROMÍS PER LA IGUALTAT

El Grup de Dones Cabal, de Pego, ha complit deu anys d’existència. Per a commemorar el desè aniversari van celebrar una vetllada especial de tardor, al Teatre Municipal, en la que ens van agrair a “tots i totes” les persones que hem col.laborat amb elles i els hem ajudat a dur endavant el propòsit pel qual van crear el grup: fomentar la igualtat de la dona.  
En l’acte van presentar un vídeo resum de les activitats que han realitzat des de l’any 2000: tallers, lectures, conta-contes, fires, cursets, sopars literaris, xarrades, manifestacions, concentracions, col.laboracions amb diferents entitats municipals i comarcals… Un "cabal"  d’activitats culturals i reivindicatives a favor de la formació, desenvolupament i igualtat de drets de la dona.
En el capítol d’agraïments dedicaren un càlid  reconeixement a Ràdio Pego; als col.laboradors i col.laboradores més directes; a Pau  López, inspiradora i una de les fundadores de Dones Cabal; a Josep Sendra  i el grup de músics que els han compost una cançó. També ens feren un delicat homenatge als escriptors i les escriptores que hem participat al llarg dels darrers sis anys en els sopars literaris.  Tot seguit, la Companyia de Recerca i Innovació Teatral, CRIT, va representar la seua obra ‘Miguel Hernández. Después del Odio’, una singular, novedosa i emotiva posada en escena de la biografia del poeta.   
Per a acabar, les Dones Cabal van oferir “una picadeta” que ens va servir tant de tertúlia com de sopar. Una vetllada completa, o quasi, perquè els col.laboradors ens vam oblidar de dur-los el pastís amb les veletes.
Des d'aquest bloc els agraïsc el detall i les atencions , tant la passada vetllada de divendres com quan em van convidar al sopar literari, junt a Maria Dolors Pellicer, a l'any 2006, sinó recorde malament.  Naturalment, vull donar-los les meues felicitacions i enhorabona a totes elles: Tere, Reme, Amparo, Pau, Pepa, Pura, Fina... per aquestos 10 anys de tasca  motivada per la idea d'igualtat, justícia, cultura, i un món millor i més humà.  I Per molts anys  més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada