dimarts, 8 de juliol del 2014

Cants de batre al riurau de Jesús PobreDiumenge, l’aire del riurau de Jesús Pobre es va cobrir d'olors a pols de trilla, de blat segat passat pel trill, de palla aixafada pel rodet, de pallús que la forca enlairava en micones, encegava els ulls i espurnejava el capvespre. 

Sobre la remor de gentada que sovinteja el Mercat del gran riurau, des de l’escenari d’una era improvisada dominaven els cants de batre que sorgien del sentiment de Pep Gimeno "El Botifarra", Josep Aparici, Lluís “El Sifoner”,  Pep Espinós, Gerard Ramón i Tomàs López, acompanyats pels músics Emili Vera, Manolo Miralles i Josep Alemany .  

Cants de batre, precs entonats al sol pel llaurador  quan girava i girava amb l’haca per traure el fruit dels girs que havia fet a la terra durant l’any. 

Vaig recordar mon pare quan feia "l'erà", m’agradava seure arrupida entre les seues cames sobre la taula del trill i escoltar-lo cantar amb veu antiga  “este és bon batre”, mentre l'haqueta rossa ens passejava, somniadora, sobre les garbes desfetes escampades en cercle .  
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada