divendres, 12 de setembre del 2014

Incendi del Parc Natural del Montgó, visites a deshora.

El President Fabra, junt a diferents càrrecs de la Generalitat, s'ha desplaçat aquest matí, de divendres 12 de setembre, al lloc de comandament avançat de coordinació dels treballs per extingir l'incendi que va començar ahir i que ha corregut tota la Plana de punta a punta, i d'un vessant a altre ( Xábia-Dénia-Xàbia), com un excursionista infernal.
No els agrairé la presència perquè era el seu deure. Sí li diré al senyor Fabra que -haja sigut intencionat l'incendi, fruit d'alguna negligència o infortuni- si la Generalitat, el lloc de comandament diari d'aquest país nostre, haguera pres les mesures preventives i de neteja que demana un espai com el Parc Natural del Montgó, ni ell ni els seus acompanyants hagueren necessitat venir en situació tan dantesca.

Però endemés, no haguera sigut necessari mobilitzar tants mitjans aeris i terrestres. Ni els residents de les zones danyades sofririen angoixes, pèrdues i desallotjaments. Ni estaríem passant tantes hores d'inquietud. I sobretot el paisatge de la Plana, les Rotes i el cap de sant Antoni no haguera quedat destrossat per anys.
Escatimar diners en qüestions bàsiques a la fi resulta car i terrible.
I ja que la Consellera d'Educació, la que diu que no estem en ona de calor, també s'ha desplaçat, espere que la visita li haja servit per comprovar in situ les temperatures que patim els pobles i les ciutats valencianes.
Vaja el reconeixement a totes les persones i entitats que s'han desviscut per posar fre a un incendi difícil de controlar, i la meua solidaritat amb veïnes i veïns afectats.
Foto de Pepa Guardiola.
Fotos des de la carretera de la Plana al cap de Sant Antoni, 12 de setembre 2014

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada